Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов отново направи коментар на политическата

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов отново направи коментар на политическата
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Сегашната ситуация е като историята, в която крадецът крещи  Дръжте крадеца

Лидерът на " ИТН "  Слави Трифонов отново направи коментар на политическата обстановка в страната в профила си във Фейсбук. 

Ето какво написа той:

На по този начин наречената “политическа класа " и на по този начин наречените “политици ", които са част от нея, доста им харесва да бъдат такива, каквито са. Няма значение от коя партия са.

Защото множеството от по този начин наречените “политици " са хора, които с изключение на че нямат никакъв морал, на всичкото от горната страна са и хора, които не могат да произведат и две палачинки. И бидейки такива, и бидейки политици, те в този момент дават изявленията, приказват умно, оперират с власт и най към този момент с пари - с вашите пари.

И могат умерено с позата на доста отговорни да употребяват популярност и да употребяват от вашите пари, т.е. да крадат.

И по какъв начин очаквате на такива хора да им харесва концепцията за президентска република?

Затова ще поясня следното: Президентските републики на никое място не унищожават парламентаризма. Напротив - в една президентска република Народното събрание има доста огромна стойност, тъй като управлява властта на президента.

За образец вижте страни като Франция, Полша, Кипър и други. Това са страни членки на Европейски Съюз.

Това не ги прави недемократични и несполучливи - в противен случай. Сегашните политици, които приказват срещу президентската република са ходили във Франция и знаят, че лъжат. Просто не желаят суверенът да им вземе цялата власт и обективно да я раздели сред президентството и Народното събрание. И като ми приказват за еднолична власт, 11 години ръководството на Бойко Борисов какво беше? Еднолична власт на министър-председателя, с която се съобразяваха всички управляващи. Та нали за това в този момент ГЕРБ са токсични?

Така че казусът със сегашната политическа власт, която приказва срещу президентската република е като историята за крадеца, който крещи “Дръжте крадеца ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР